Банки очікують на зростання вкладів після війни

Послаблення обмежень НБУ та стабільність банків повернуть кошти клієнтів на рахунки.

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Як зберегти та примножити заощадження в умовах воєнного стану», проведеного «Фінансовим клубом».

«Зняття обмежень поступово буде приводити до збільшення портфеля. Клієнти мали впевнитися у тому, що банківська система стабільна і працює. Ніякого набігу на банки після поступового зняття обмежень ми не очікуємо. Навпаки, це буде ознакою, що система стабілізується, а клієнти будуть заспокоюватися і повертати кошти», – каже заступник голови правління Укргазбанку Родіон Морозов.

Банківська система пройшла не через одну економічну кризу. «Зазвичай після зняття обмежень йде позитивний тренд повернення коштів, які були зняті. А зараз ми спостерігаємо тенденцію, що клієнти навіть довносять кошти, які вони зберігали поза банками на момент початку воєнного стану. Клієнти відчули ризики, пов’язані зі зберіганням грошей вдома, або в сейфі, або при їх переміщенні під час переїзду у більш безпечні регіони. І ризики викрадення, і пограбування. І ось ці кошти поступово з березня заходять в банківську систему», – заявив керівник відділу депозитів ПУМБ Микита Малясов.

Через це він очікує на зростання портфеля банків. «Спочатку це будуть залишки на поточних рахунках. Але потім банки будуть працювати з клієнтами для перерозміщення на строкові вклади», – сказав Микита Малясов. «Наявність обмежень є стримуючим моментом, і їх зняття призведе до того, що люди зі скриньки, з-під матрацу кошти будуть виймати і знову переводити в банківську систему, де у них буде доступ до грошей», – каже заступник голови правління ТАСкомбанку Артур Муравицький.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *