Банки виділили 46,5 млн грн на боротьбу з коронавірусом

Українські банки в рамках благодійних проєктів виділили мінімум 46,5 млн грн на боротьбу з пандемією COVID-19.

Благодійний внесок 11 банків дозволить лікарням придбати 41 апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) та інше медичне обладнання, повідомляє Національний банк.

Лікарні зможуть придбати кисневу станцію, цистерну для рідкого кисню, монітори пацієнта, інфузійні насоси, а також тест-системи для виявлення коронавірусу, захисні костюми для медиків.

ПриватБанк в рамках акції «Дихай! Разом проти коронавірусу» надав благодійну допомогу на 1 млн євро. Це стало найбільшою фінансовою допомогою серед відомих банків, однак деякі банки відповідно до своїх комунікаційних політик не розголошують суму благодійних внесків.

Зібрані кошти ПриватБанку спрямують на придбання медичного обладнання, в тому числі апаратів штучної вентиляції легень.

Райффайзен Банк Аваль виділив 4,7 млн грн для придбання апаратів ШВЛ і засобів захисту від коронавірусу для медичних працівників, оплату транспортних послуг для медзакладів тощо.

Банк «Південний» профінансував встановлення медичної кисневої станції, яка продукує «паливо» для апаратів ШВЛ, придбав апарат ШВЛ, цистерну для рідкого кисню та медичне обладнання для пологового будинку, а також надав кошти на придбання продуктових наборів для літніх людей на загальну суму 3,4 млн грн.

Альфа-Банк придбав апарат штучної вентиляції легень вартістю 2 млн грн для інфекційного боксу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.

Креді Агріколь Банк передав у лікарні апарат ШВЛ та інше медичне обладнання на 58,5 тис євро. До благодійної акції також долучилася компанія Mastercard.

МТБ Банк на 1,8 млн грн придбав 1,4 тис. захисних медичних костюмів багаторазового використання та інших засобів захисту медиків, а також діагностичного обладнання.

Мегабанк передав до лікарні медичне обладнання на 1,7 млн грн.

Банк Восток придбав для лікарень три апарати ШВЛ та інше медичне обладнання, 100 тестів на коронавірус, надав кошти на ремонт двох апаратів ШВЛ, а також кошти для допомоги через благодійні фонди на загальну суму 1,53 млн грн.

ПУМБ долучився до ініціативи фонду Ріната Ахметова, який виділив 300 млн грн для допомоги лікарням на заході та сході України.

У партнерстві з фондом ПУМБ закупив обладнання першої необхідності та засоби персонального захисту для лікарень, які допомагають хворим на коронавірус. Кілька тисяч оксиметрів, пульсоксиметрів, санітайзерів та понад 20 тис. засобів персонального захисту (окуляри, респіратори, комбінезони, хірургічні халати, рукавички, довгі бахіли) будуть передані до кінця квітня у лікарні в різних регіонах України (лікарні Львова, Івано-Франківська) для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. В одну з лікарень західного регіону будуть передані два апарати ШВЛ.

Банк профінансував страхування півтори тисячі медиків від захворювання на COVID-19. Страховку отримають лікарі дев’яти опорних лікарень, куди надходять хворі з COVID-19 і де, відповідно, медичні працівники перебувають у зоні підвищеного ризику зараження, а також медики лікарні швидкої допомоги Маріуполя.

Банк «Грант» придбав апарат штучної вентиляції легенів (вартістю більше 800 тис. грн) та засоби індивідуального захисту медиків для медичного центру.

Кристалбанк придбав медикаменти, засоби індивідуального захисту та дезинфікуючі засоби для лікарні на 150 тис грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *