Банки викупили в НБУ готівку на $242 млн

Національний банк сьогодні провів чергову операцію з обміну готівкового долару на безготівковий, запропонувавши $280 млн.

Зокрема НБУ запропонував банкам до обміну $280 млн готівкою. Запити надійшли від 11 з 14 системно важливих банків.

Водночас банки подали заявки лише на $241,5 млн і Нацбанк задовольнив їх у повному обсязі.

Таким чином найближчим часом банки зможуть поповнити свої каси валютною готівкою і задовольнити відкладений попит клієнтів.

«Проблема з дефіцитом готівкового долару, яка виникла через перебої з авіасполученням після спалаху коронавірусу, має бути незабаром вирішена. Якщо ж у банків все ще не вистачатиме готівкового долару, ми розглянемо можливість проведення чергової операції з підкріплення їх кас», – зазначає регулятор.

Нагадаємо, це вже п’ята операція НБУ з обміну готівкової валюти на безготівкову. До цього НБУ провів дві такі транзакції з доларом, підкріпивши каси банків на загальну суму в $310 млн.

На першому аукціоні було продано $130 млн, на другому аукціоні 30 березня – $180 млн. Таким чином, загалом банки вже отримали валютної готівки на $550 млн, що має вирішити проблему з її дефіцитом.

НБУ також провів дві операції з обміну готівкового євро на безготівковий, втім попит на цю валюту був значно нижчим за пропозицію і банки купили лише 42,2 млн євро з 300 млн євро запропонованих.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *