Банки вже видали 283,5 млн грн дешевих кредитів

За 100 днів реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» дев’ять банків-партнерів видали 462 кредити на загальну суму 283,5 млн грн.

За даними Міністерства фінансів, станом на 15 травня найбільше пільгових кредитів було надано підприємствам сільського господарства або аграріям (57%).

Також серед активних позичальників є представники зі сфери торгівлі та виробництва – 17%. На третьому місці – промисловці. 6% кредитів були видані підприємцям, які займаються промисловою переробкою.

В регіональному розрізі найбільш дієвою програма «Доступні кредит 5-7-9%» виявилась у Кіровоградській (9%) та Вінницькій областях (9%). На другому місті – Полтавська область (7%). Підприємці Черкащини та Хмельниччини отримали по 6%.

При цьому 1241 заявка була відхилена. Серед найпоширеніших причин відмови – необґрунтованість бізнес-плану (26%), недостатня кредитоспроможність (22%), ділова репутація (20%).

Сьогодні скористатися підтримкою держпрограми «5-7-9%» вже можуть клієнти чотирьох державних: Укргазбанку, Ощадбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку та приватних Банку Львів, ПУМБ, Банку Альянс, Райффайзен Банку Аваль, ТАСкомбанку, Банку «Восток» і Кредобанку.

Днями Фонд розвитку підприємництва планує підписати договори про співробітництво практично з усіма банками, які були погоджені радою Фонду. Після цього, програма буде впроваджуватись через 17 уповноважених банків, які є лідерами у кредитуванні МСБ на банківському ринку України.

Нагадаємо, уряд підвищив ліміт доступного кредиту під 5-7-9% з 1,5 млн грн до 3 млн грн, а також розширив інвестиційні цілі, на які підприємець може отримати позику в межах програми.

Програму також було доповнено антикризовим пакетом для підтримки мікро- та малого бізнесу на час дії карантинних заходів введених урядом для подолання пандемії COVID-19.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *