Безробітних українців стало на 100 тисяч менше

Станом на 24 червня кількість зареєстрованих безробітних становила 354 тис. осіб, що на 105 тис. осіб менше ніж на початку року.

За даними Державної служби зайнятості, на 1 січня 2021 року на обліку перебувало 459 тис. зареєстрованих безробітних.

Починаючи з квітня ситуація на ринку праці поступово стабілізується завдяки відновленню економіки на тлі покращення епідемічної ситуації та послаблення карантинних обмежень.

На сьогодні кількість зареєстрованих безробітних вже досягла допандемічного рівня. Так, 12 березня 2020 року, коли в Україні були введені перші обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, на обліку служби зайнятості перебувало 361 тис. осіб, що на 7 тис. більше ніж на сьогодні.

Для покращення ситуації на ринку праці Кабмін запровадив низку ініціатив для збереження та створення нових робочих місць. Зокрема програму по частковому безробіттю, антикризові кредити рефінансування практично під 0%, а також прямі виплати для бізнесу та робітників, чия діяльність була обмежена через впровадження карантинних обмежень.

Зокрема навесні 2021 року держдопомогу у розмірі 8 тис. грн отримали 178 тис. найманих працівників та 161 тис. ФОПів. На це з держбюджету було виділено 2,7 млрд грн.

Уряд також розширив програми підтримки бізнесу, зокрема в частині доступу до дешевих кредитних ресурсів. За останній рік, в рамках програми доступного кредитування «5-7-9%» та програми державних портфельних гарантій, було видано понад 50 млрд дешевих кредитів для малого та середнього бізнесу.

На 1 квітня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 450 тис. осіб, а кількість запропонованих вакансій – 77 тис. Таким чином на одне робоче місце претендувало 6 безробітних українців.

Нацбанк погіршив прогноз зростання безробіття за підсумками I кварталу року з 8,8% до 9,1%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *