Білий дім заявив про новий оборонний пакет для захисту українських портів

Білий дім заявив про новий оборонний пакет для захисту українських портів

Оголошений у середу Пентагоном новий пакет оборонної допомоги в Україні містить засоби, які допоможуть посилити безпеку портів за умов російських обстрілів. Про це заявила на брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

“Ці можливості (оголошені в новому пакеті – ред.) будуть усе більш важливими особливо зараз, коли Росія вийшла з “зернової угоди” і відновила атаки на портові міста, які ми побачили за останні два дні”, – зазначила представниця Білого дому. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Вона нагадала, що серед багатьох видів зброї та оснащення у новому пакеті містяться засоби забезпечення безпеки портів та гаваней, які мають посилити захищеність портової інфраструктури України.

Жан-П’єр також наголосила, що Сполучені Штати продовжать підтримувати зусилля України щодо забезпечення доступу зерна на міжнародні ринки. У зв’язку з цим вона нагадала про заяву адміністратора USAID Саманти Пауер про наміри США виділити сотні мільйонів доларів на підтримку українських агропідприємств, надання позик, грантів для бізнесу тощо.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крім того, представниця Білого дому відзначила внесок інших країн регіону, зокрема Румунії, у покращення сухопутного доступу для українського зерна на міжнародні ринки.

“Отже, ми продовжимо допомагати Україні не лише у короткостроковій, а й у довгостроковій перспективі”, – запевнила представниця Білого дому.

У ніч на 19 липня росіяни направили «Онікси» та Х-22 на портову та критичну інфраструктуру Одеської області — влучили в зерновий і олійний термінали, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *