Боголюбов через суд вимагає повернення 33,25% акцій ПриватБанку

Колишній акціонер Приватбанку Геннадій Боголюбов звернувся до Господарського суду Києва з вимогами повернути 33,2525% акцій, що належали йому до націоналізації банку.

Про це йдеться в матеріалах суду, опублікованих у Єдиному реєстрі судових рішень.

Боголюбов позивається до уряду та ПриватБанку щодо витребування із власності держави на його користь 33,3% (або 25,24 млн простих іменних акцій) банку.

Зокрема в одному з позовів, ексспіввласник ПриватБанку просить суд визначити статутний капітал банку в розмірі 21,26 млрд грн або (75,92 млн простих іменних акцій), а також свою частку в ньому в розмірі 33,2525%.

Наразі в держреєстрі обсяг статутного капіталу Приватбанку становить 206,06 млрд грн, і він на 100% належить державі в особі Кабміну.

В іншому позові Боголюбов просить суд витребувати з володіння держави 33,2525% акцій, що належали йому на праві приватної власності станом на 18 грудня 2016 року – день націоналізації.

Боголюбов також просить зобов`язати державний Укрексімбанк виконати депозитарну операцію списання цих акцій з рахунку в державних цінних паперах на його рахунок у депозитарній установі ТОВ «Солід Дніпро».

Однак Госпсуд 20 жовтня залишив без руху позови ексакціонера ПриватБанку через відсутність документів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, свідоцтва про оплату судового збору, а також доказів надіслання позивачем відповідачу копії позовної заяви з доданими до неї документами. На усунення відповідних недоліків суд надав Боголюбову п’ять днів.

Експіввласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов станом на 15 жовтня подав чотири позови до держави (Фонду гарантування вкладів і Кабміну), в предметі якого зазначається «про визнання права власності». Інформація про його розгляд поки що відсутня в реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, Шостий апеляційний адмінсуд Києва поновив справу про оскарження державою рішення Окружного адмінсуду Києва від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації ПриватБанку. Слухання з розгляду апеляції призначені на 26 листопада 2020 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *