Британські працівники складу, який відправляє ракети для України, оголошують страйк

Британські працівники складу, який відправляє ракети для України, оголошують страйк

Працівники складу постачання Міноборони Великої Британії в Північному Ейрширі (Шотландія) проголосували за посилення страйку через суперечку щодо заробітної плати.

Понад 50 членів шотландської профспілки GMB страйкуватимуть два тижні, починаючи з 21 серпня, після того, як чотири дні цілеспрямованих страйків не призвели до врегулювання конфлікту. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Комплекс із виробництва, модифікації та зберігання боєприпасів у Бейті відвантажує ракети в Україну, а також здійснює постачання для збройних сил Великої Британії.

Профспілка заявила, що робітники обурені нерівністю в оплаті роботи на базі, коли менеджери та кваліфіковані робітники отримують бонуси, тоді як некваліфіковані їх не отримують. Страйк підтримують 93% членів профспілки, і профспілка попереджає, що може призвести до зриву постачання.

У заяві профспілки йдеться, що різниця в оплаті праці між ремісниками, які збирають боєприпаси, та їх некваліфікованими колегами, які підтримують їхню роботу та готують обладнання до транспортування, потроїлася до 18 000 фунтів стерлінгів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Профспілка стверджує, що через розбіжності у розмірах премій працівники, які не займаються збиранням боєприпасів, заробляли менше, ніж багато працівників супермаркетів. Кваліфіковані робітники підписали петицію на підтримку дій своїх колег.

Організатор GMB Шотландія Кріс Кеннеді сказав, що цей страйк став першим в історії компанії Defence Equipment & Support, який управляє комплексом у Бейті.

У Міноброні Британії запевнили, що ці страйки не вплинуть на здатність забезпечувати обороноздатність України.

“На DM Beith впроваджуються заздалегідь заплановані заходи на випадок надзвичайних ситуацій, щоб забезпечити подальшу безпечну та відповідну вимогам експлуатацію об’єкта. Ми залишаємося відкритими до діалогу з GMB для обговорення порушених питань та роботи над їх вирішенням”, – сказав представник відомства.

Боєприпаси, що зберігаються в Бейті, включають протирадіолокаційні ракети ALARM (протирадіолокаційні ракети повітряного базування), ракети Tomahawk, Storm Shadow та Brimstone, а також торпеду Spearfish.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *