Британський держборг перевищує 100% ВВП вперше за останні 62 роки

Британський держборг перевищує 100% ВВП вперше за останні 62 роки

Державний борг Великої Британії за підсумками травня зріс до 100,1% ВВП. Розмір держборгу вперше подолав позначку 100% з 1961 року, повідомляє агентство Reuters із посиланням на дані британського Управління національної статистики.

Загалом сума держборгу Великої Британії, без урахування запозичень держбанків, становить 2,5 трлн фунтів стерлінгів ($3,28 трлн). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «FINBALANCE».

Формально подолання позначки в 100% було зафіксовано ще в період пандемії COVID-19. Проте уточнені дані показали, що розмір держборгу таки не долав цей поріг.

Дані Управління національної статистики свідчать, що перевищення порога було зумовлене майже виключно факторами, пов`язаними з інфляційною кризою, яка спонукала Банк Англії підвищити ставки з 0,1% до 4,5% з кінця 2021 року.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Державні компенсації на оплату рахунків за електроенергію для домашніх господарств у травні становили 3,6 млрд фунтів, а індексація допомоги з урахуванням інфляції збільшила витрати на соціальне забезпечення на 2,9 млрд фунтів.

Працівники державного сектору, які страйкували, досягли більших виплат, ніж планувалося, що призвело до зростання витрат на зарплату на 3,4 млрд фунтів. Витрати на обслуговування держборгу становили 7,7 млрд фунтів.

Водночас дефіцит держбюджету за перші два місяці фінансового року (почався 1 квітня 2023 року) залишився на рівні 42,9 млрд фунтів, що майже вдвічі більше проти підсумків травня минулого року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *