Через вибухи в Сватове фірма відсудила в Міноборони понад 50 мільйонів

Господарський суд Києва стягнув з Міністерства оборони ще 24 млн грн на користь ТОВ «Луганська фірма по агрохімічному обслуговуванню сільського господарства «Агрохім».

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення від 21 серпня.

29 жовтня 2015 стався вибух боєприпасів у місті Сватове в зоні АТО. Боєприпаси ЗСУ зберігалися на складі, який належав фірмі «Агрохім».

У 2017 році підприємство вже стягнуло з міністерства 29,5 млн грн грн за знищення приміщень складу, транспортних засобів і товарних запасів. Однак фактично рішення суду в частині виплати грошей було виконане тільки 19 серпня 2018 року.

Після цього фірма подала позов про відшкодування 3% річних, інфляційних втрат, а також упущеної вигоди внаслідок пожежі, що підтверджується висновком експерта. «Агрохім» повідомив, що у жовтні 2015 вів звичайну господарську діяльність і надав список контрактів на поставку аміачної селітри, які були зірвані через пожежу і знищення товару.

Суд першої інстанції стягнув 24 млн грн, а також 360 тис. грн судового збору.

Міноборони переконувало, що гроші мають стягувати не з нього. Але суд це відхилив. У 2016 році вироком Сватівського районного суду Луганської області встановлено вину військового, який був начальником відділу зберігання боєприпасів. Немає рішення суду, що вибух був терористичним актом чи диверсією.

У результаті пожежі чотири людини загинуло і 16 було поранено. За повідомленнями ЗМІ, снаряди розліталися у радіусі 20 кілометрів від місця вибуху і постраждали будинки місцевих жителів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *