Чергова українська суддя виграла в ЄСПЛ справу проти України

Суддя Господарського суду Києва Алла Пригунова виграла в України справу в Європейському суді з прав людини. Суд у Страсбурзі зобов’язав виплатити їй 1200 євро компенсації і визнав порушення українською владою Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Відповідне рішення опубліковано на офіційному сайті ЄСПЛ.

ЄСПЛ також констатував незаконне порушення прав А.Пригунової на захист і низку інших порушень.

На підставі рішення ЄСПЛ Вища рада правосуддя тепер зобов’язана скасувати своє рішення про відсторонення А.Пригунової від здійснення правосуддя, а правоохоронні органи – припинити незаконне кримінальне переслідування.

9 березня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення задовільнити клопотання заступника Генерального прокурора України та тимчасово відсторонила суддю Господарського суду міста Києва Аллу Пригунову від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду у кримінальному провадженні щодо неї або закриття вказаного кримінального провадження.

ЄСПЛ встановив порушення Україною пункту 1 статті 6 та статтю 13 Конвенції (надмірна тривалість кримінального провадження та відсутність будь-яких ефективних засобів правового захисту в національному законодавстві).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *