Чергові маніпуляції з авторськими правами на «Kyiv smart city» призвели до заміни додатку

Торгові марки «Kyiv smart card» та «Kyiv smart city» належать громадській організації «Смарт сіті хаб».

Про це повідомив активіст Сергій Пасюта з посиланням на систему розкриття інформації «Clarity-project».

Чергові маніпуляції з авторськими правами на «Kyiv smart city» призвели до заміни додатку

Kyiv smart city

«Знак Kyiv Smart Card, який ви бачите на своїх синіх мультипасах, належить не місту, а громадській організації «Смарт Сіті Хаб». КП «ГІОЦ», який в AppStore значиться паблішером і старого, і нового додатку, вчора написав, що старий додаток Smart City «насправді не належав місту», – повідомив Пасюта.

Чергові маніпуляції з авторськими правами на «Kyiv smart city» призвели до заміни додаткуЗасновниками ГО «Смарт сіті хаб» є Мирослава Громова та Володимир Фльонц (але його прізвища немає у списку команди ініціативи «Київ смарт сіті»). У публічному просторі найбільш відомими представниками цієї ініціативи є голова попечительської ради ГО «Смарт сіті хаб» та керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, який є співкоординатором ініаціативи разом з Ярославою Бойко, донькою лідера ОПЗЖ Юрія Бойка.

Юрій Назаров уже фігурував у різних скандальних ситуаціях, повязаних з закупівлями товарів та послуг на мільярдні суми для цифровізації київської інфраструктури (див. «Як будували монополію «Hikvision»).

Нагадаємо, на початку січня стало відомо, що мобільний застосунок Kyiv Smart City без попередження припинив працювати, і користувачі отримали повідомлення, що всі сервіси – зокрема й електронний квиток – перенесено у новий застосунок «Київ Цифровий», який не підпадає під торгові марки, що належать «Смарт сіті хаб».

Юрій Назаров заявив, що він дізнався з новин про відсторонення команди Kyiv Smart Card від роботи системи і що це «якісь такі інтриги, але вони не технічні, а якісь адміністративно-організаційні».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *