Черговий етап е-декларування завершився

31 березня 2018 року завершився черговий етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Станом на 24 годину 00 хвилин до Реєстру подано 816509 щорічних декларацій за 2017 рік.

Ми вітаємо всіх суб’єктів декларування, які відповідально поставились до виконання свого обов’язку та успішно і своєчасно подали декларацію.

Національне агентство, у свою чергу, забезпечило стабільну роботу Реєстру протягом всього періоду декларування. Суб’єкти декларування, які завчасно підготувались до чергового етапу декларування не мали проблем із входом до Реєстру, заповненням та поданням декларацій.

У Національному агентстві постійно надавались консультації за телефонами «гарячої» лінії, на сторінці Національного агентства у Facebook, працювала технічна допомога за електронною адресою [email protected], а також було створено оперативний штаб для допомоги суб’єктам декларування. На офіційному каналі Національного агентства в Youtube та на сайті безкоштовних онлайн-курсів Prometheus був розміщений онлайн відео-курс щодо заповнення декларацій.

За 3 місяці, поки тривав черговий етап декларування, працівниками Національного агентства було прийнято більше 157 000 дзвінків суб’єктів декларування, опрацьовано біля 418 000 електронних листів щодо технічних питань, зокрема 400 000 листів щодо зміни ЕЦП та поштової скриньки, надано консультацій 20 000 особам в тому числі і в рамках роботи оперативного штабу, проведено 58 тренінгів для суб’єктів декларування.

Основні проблеми з якими стикнулися суб’єкти декларування це втрачені паролі до електронно-цифрового підпису, закінчення терміну електронно-цифрового підпису, невчасна зміна поштової скриньки з ворожих російських поштових сервісів: mail.ru, list.ru, yandex.ru та інших, а також помилки в прізвищах, ІПН, правопис прізвищ, імен, по батькові російською мовою та інші.

На жаль, черговий рік поспіль суб’єкти декларування демонструють низьку організованість щодо заповнення декларацій, створення чернеток, перевірки терміну дії ЕЦП, даних персонального кабінету тощо.

Наразі Національне агентство, зокрема його уповноважених осіб, чекає робота щодо перевірки поданих декларацій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *