Чиновника з Козятина за $300 хабара засудили на 5 років

До 5 років позбавлення волі засудили начальника управління містобудування, архітектури та містобудівного кадастру Козятинської міської ради Вінницької області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 27 лютого.

За матеріалами справи, чиновник отримав 300 доларів за сприяння у прийнятті позитивного висновку щодо відведення земельної ділянки для встановлення тимчасової споруди.

Заявник розповів, що служив в АТО і після демобілізації мав намір зайнятися бізнесом. Знайомий дав йому доручення, щоб він займався підприємницькою діяльністю від його імені. В суді цей знайомий підтвердив, що знає заявника більше 10 років і видавав йому доручення.

Навесні 2017 році заявник звернувся у відділ архітектури Козятинської міськради, щоб поставити вагончик для торгівлі в районі залізничного вокзалу. Чиновник за позитивне вирішення питання вимагав кошти і показав на пальцях «три», уточнивши, що не гривень. Його обурило, що він служив в АТО, а в нього вимагають гроші . Знайомий порадив написати заяву в правоохоронні органи. Працівники поліції дали диктофон та відеокамеру. Коли він проводив відеозапис, то чиновник відкритим текстом не говорив про гроші. Пізніше він передав чиновнику мічені купюри.

Обвинувачений вину не визнав і просив виправдати. За станом здоров’я відмовився від дачі пояснень. Проте у виступі в судових дебатах розповів, що в середині лютого 2017 року громадянин звернувся до нього про встановлення торгівельного вагончика, просив допомогти, оскільки він служив в АТО, за це пропонував дві чи три тисячі гривень. Він відмовився та сказав, що цим не займається. Пізніше підприємець приходив повторно і в останній день свого візиту поклав на стіл гроші. Він не знав, що з ними робити, відсунув той листочок, мав намір повернути , але відвідувач відволік його своїми запитаннями, а пізніше пішов. Коли він вийшов в коридор, маючи намір повернути гроші, то його зустріли працівники поліції.

Міський голови в суді сказав, що в головного архітектора немає повноважень вирішувати питання виділення земельної ділянки. Відділ архітектури готує лише висновок, але питання про виділення землі може бути вирішено депутатським корпусом і без висновку відділу архітектури та містобудування.

Чиновнику призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади на 3 роки і з конфіскацією всього майна, що є його особистою власністю, за винятком житла.

На вирок може бути подана апеляція протягом 30 днів з моменту його проголошення. До набрання вироком законної сили суд вирішив не обирати обвинуваченому запобіжний захід.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *