Член Вищої ради правосуддя не був обраний на з’їзді науковців

Член Вищої ради правосуддя не був обраний на з’їзді науковців

2 червня 2023 року в Києві відбувся з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, на якому обирали ще одного члена Вищої ради правосуддя за квотою науковців.

З’їзд не обрав члена ВРП, оскільки жоден із двох кандидатів не набрав необхідного мінімуму – 53 голоси (право на голосування за члена ВРП мали 104 делегати з’їзду). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Нагадаємо, 28 квітня Етична рада визнала такими, що відповідають критеріям професійної етики і доброчесності для заняття посади члена ВРП, двох кандидатів:
Хавронюка Миколу Івановича — професора кафедри кримінального та кримінального процесуального права Національного університету «Києво-Могилянська академія»;
Рожнова Олега Вікторовича — доцента кафедри цивільного процесу Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У першому турі голосування Микола Хавронюк отримав 39 голосів на свою підтримку, а за Олега Рожнова проголосували 50 делегатів з’їзду, водночас 10 бюлетенів визнано недійсними і 5 – невикористаними.

За результатами повторного таємного голосування жоден із кандидатів теж не здолав мінімальний прохідний рубіж:

Микола Хавронюк — 31 за;
Олег Рожнов — 50 за.

Недійсними визнано 9 бюлетенів із 90 (деякі делегати з’їзду покинули залу раніше).
З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ прийняв рішення про необрання члена Вищої ради правосуддя. Рішення буде скеровано у ВРП.

Тож для обрання свого представника у ВРП необхідно скликати новий з’їзд, а кандидатам знову треба пройти всі етапи відбору.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *