Члена КДКА Киевской области поймали на взятке

Викрито на хабарі члена обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

У межах провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України, правоохоронці викрили та задокументували злочинну схему складання кваліфікаційних іспитів для набуття права на зайняття адвокатською діяльністю, організовану членами кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй сторінці у мережі Facebook.

Після одержання членами комісії неправомірної вигоди кандидат отримував список з правильними відповідями на тести та усні запитання.

Так, було задокументовано факт вимагання 2,5 тисяч доларів США неправомірної вигоди членом кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області.

Також було встановлено, що до протиправної діяльності правопорушниця залучила у якості посередника юриста банківської установи.

500 доларів США із визначеної суми посередник в подальшому повинен був офіційно перерахувати на рахунок благодійного фонду органу місцевого самоврядування, а 2000 доларів США віддати члену комісії.

Крім того, що члени обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури забезпечували складання іспитів, вони за додаткову винагороду вирішували й інші питання.

Наприклад, у разі відсутності достатнього юридичного стажу, за 700 США у кандидата з’являлась можливість отримати фіктивні документи щодо наявності необхідного стажу.
Для цього кандидата фіктивно працевлаштували до благодійного фонду, де він обіймав посаду, пов’язану з юридичною діяльністю.

Якщо кандидат був зареєстрований в іншій області, то за 300 доларів США виготовлявся фіктивний договір оренди житла, що слугувало підтвердженням його реєстрації на території міста Києва або Київської області.

Сьогодні, 12 жовтня, оперативники Управління захисту економіки у місті Києві, слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області за процесуального керівництва Військової прокуратури Київського гарнізону затримали посередника під час одержання ним 2,5 тисяч доларів США хабара.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *