Чоловіків викликають у ТЦК через оновлені дані про порушення обліку

Чоловіків викликають у ТЦК через оновлені дані про порушення обліку

Люди, які перебувають на військовому обліку, та які оновили свої персональні дані до 17 липня, почали отримувати в застосунку Резерв+ повідомлення з вимогою прийти в ТЦК, оскільки були виявлені порушення правил обліку.

Про це повідомляє адвокат Роман Симутин. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Антикор».

Він наводить приклад, що його клієнтам, які встановили Резерв+ і отримали повідомлення про успішне оновлення даних, почали приходити повідомлення наступного змісту: «Виявлено порушення правил військового обліку. Будь ласка, зверніться в ТЦК за місцем реєстрації або проживання для уточнення даних».

«Чесно кажучи, це найбільша афера ТЦК, яку я тільки бачив, не враховуючи МММ, – пише адвокат, – Надсилання повідомлення в мобільний застосунок Резерв+ про виявлення порушення правил військового обліку, яке вимагає звернення в ТЦК, відображається як в мобільному застосунку, яке людина показує працівникам ТЦК або поліцейським, так і в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів, а також в базі «Оберіг», на основі якої працівники ТЦК в громадських місцях і на блокпостах перевіряють стан даних військовозобов’язаних. Те, що чоловік сумлінно і своєчасно оновив свої дані, вже не матиме значення. При перевірці військового документа і звірці з даними в Єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних, співробітники ТЦК та поліцейські бачитимуть останній запис про те, що у чоловіка виявлено порушення обліку, для виправлення яких необхідно було звернутися в ТЦК, але він цього не зробив. Наступний крок у цій афері – затримання і примусова доставка чоловіка в ТЦК».
Адвокат Ростислав Кравець підтвердив «Країні», що ТЦК активно мобілізують тих, хто своєчасно оновив дані, але не з’явився на ВЛК.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У таких випадках ТЦК направляють військовозобов’язаних на медичну комісію, а тих, хто пройшов ВЛК, – далі в навчальні центри. За словами адвоката, у своїй практиці він все частіше стикається з ситуаціями, коли, отримавши повістку на оновлення даних, людина йде в ТЦК, де її відразу мобілізують.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *