Чим небезпечний мобільний додаток Резерв+: пояснення адвоката

Чим небезпечний мобільний додаток Резерв+: пояснення адвоката

Українці не довіряють додатку Резерв+, бо 2,5 роки тому злили дані 13 млн громадян з Дії. Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Що стосується оновлення даних у Резерв+, то відповідно до вимог, щодо перехідних положень згідно з законом від 18 травня 2024 року, особи, які знаходяться на військовому обліку повинні це зробити. У разі, якщо людина не є військовозабов’язаною, то такого обов’язку в неї немає. І якщо особа цього не зробила, то законодавство не передбачено за це жодної відповідальності», — каже Р. Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Телеканал I-UA.tv».

На його думку, українці не довіряють додатку Резерв+, бо 2,5 роки тому злили дані 13 млн громадян з Дії.

” Два роки держава ховала від українців правду, про те ще, дані 13 млн українців було вкрадено через дії рашистських хакерів. Однак українців про це ніхто не попередив. При чому за це ніхто не поніс відповідальність. Наразі в Міноборони не змогли пояснити хто стоїть за розробкою програми Резерв +. До речі, фахівці зазначали, що цей додаток було перероблено з електронного щоденника. Що стосується захисту цієї системи, то чомусь про це всі мовчать. Тому люди не довіряють Резерву + і це їх право”, — зазначає Р.Кравець.

Він підкреслив, що нардепи внесли зміни у законодавство, чим фактично позбавили суб’єктів персональних даних, тобто нас з вами, на надання згоди на їх обробку для наповнення реєстру військовозобов’язаних.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«До чого це призведе скоро побачимо. Адже у всьому світі до персональних даних відносяться дуже обережно. Їх намагаються максимально захищати, а дані, якими не користуються — знищують. В Україні ж навпаки збирається велика кількість персональних даних, які до речі, не потрібні для військового обліку. Всі ці данні вносяться в єдину базі. І яким би захист не був — людський фактор ніхто не скасовував. Яскравий приклад падіння оператору мобільного зв’язку Київстар. Не думаю, що там були погані фахівці з кібербезпеки. А згідно з повідомленням ЗМІ, проблеми виникли через людський фактор. Тому з Резервом + може виникнути така ж ситуація. Ніхто не дасть гарантії, що людські данні не потраплять до рук злочинців чи ворогів», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що зігдно з проекту Кабміну призовники мають у 17 років стати на облік через Резерв+ або шляхом явки в ТЦК, інакше доведеться платити штраф.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *