ДБР розслідує виділення землі під будинок бухгалтерки Луценка

Печерський суд дав доступ прокурору до документів Міністерства юстиції про реєстрацію права власності на нерухомість в Києві по вул. Еспланадна, 32-В.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 12 березня.

У Державному бюро розслідувань перебуває кримінальне провадження № 62019000000000938 від 25.06.2019 за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами Київської міської ради, які умисно, за попередньою змовою з невстановленими особами, рішенням від 16 липня 2015 передали у власність ОСББ «Еспланадна 32-В» земельну ділянку, площею 0,0856 га для експлуатації та обслуговування житлового будинку на вул. Еспланадній, 32-В.

Раніше ділянка для багатоквартирного будинку передавалась у власність або користування виключно ОСББ.

Але з 1 липня 2015 набув чинності закон, що права на земельну ділянку повинні передаватись не юридичній особі (ОСББ), а виключно співвласникам багатоквартирного будинку.

З метою перевірки законності відчуження земельної ділянки по вул. Еспланадній, 32-В призначено експертизи.

Експерт попросив надати оригінали або завірені копії документів щодо земельної ділянки, будівель та споруд на ній.

Головне управління юстиції у місті Києві на запит прокуратури відмовилось надавати документи. Тепер воно має дати доступ до них за рішенням суду. Наразі це перша публічна ухвала по цьому кримінальному провадженню.

У 2016 році було опубліковано інтерв’ю з колишньою бухгалтеркою родини Луценків Світланою Риженко, яка мала у власності 8 квартир на столичному Печерську і одну в Ялті. При цьому сама жінка мешкала в скромному будинку в селі під Києвом.

 

ДБР розслідує виділення землі під будинок бухгалтерки Луценка

 

Через місяць після виходу інтерв’ю 8 квартир було переоформлено на нардепа від БПП Гліба Загорія, який повідомив, що у 2009 році Риженко купила їх на позичені в нього гроші.

Квартири, якими володіла бухгалтерка Луценка, знаходяться у будинку по вул. Еспланадна, 32-В. Світлана Риженко входила до складу ОСББ «Еспланадна 32-В», якому Київрада виділила у власність землю.

 

ДБР розслідує виділення землі під будинок бухгалтерки Луценка

Youcontrol

Ще одна квартир в цьому будинку належить Євгену Волохіну, котрий відомий як співробітник компанії «Українські новітні телекомунікації», що належала родині Луценків. Дружина старшого сина Луценка Анастасія у дівоцтві мала прізвище Волохіна.

У 2017 журналісти програми «Схеми» показали, що Гліб Загорій був гостем на весіллі сина Луценка.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *