Делегати Демпартії США розпочали електронне голосування за кандидатуру Гарріс у президенти

Делегати Демпартії США розпочали електронне голосування за кандидатуру Гарріс у президенти

Національний комітет Демократичної партії США запустив процедуру електронного голосування, за підсумками якого, як очікують, віцепрезидента США Камалу Гарріс затвердять кандидаткою в президенти на виборах 2024 року.

За повідомленням телеканалу ABC News, голосування розпочалося в четвер о 09:00 ранку за часом східного узбережжя США (16:00 за Києвом), воно завершиться в понеділок о 18:00 вечора за часом східного узбережжя США (01:00 за Києвом у вівторок). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Делегати Демпартії США розпочали електронне голосування за кандидатуру Гарріс у президенти

В електронних бюлетенях, які отримають делегати з’їзду Демократичної партії, є лише ім’я Камали Гарріс. За даними партії, 3923 делегати, що представляють різні регіони країни, раніше подали петицію з проханням внести ім’я Гарріс до бюлетеня. Для офіційного висунення кандидатом у президенти її мають підтримати щонайменше 1976 делегатів.

Таким чином офіційне затвердження Гарріс може відбутися на два тижні раніше Демократичної конвенції (з’їзду), яка відкриється 19 серпня в Чикаго. Там також відбудеться голосування, але воно вже матиме суто церемоніальний характер.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Президент США Джо Байден 21 липня оголосив про вихід з президентських перегонів, однак і далі виконуватиме обов’язки президента до закінчення терміну повноважень. Він закликав Демократичну партію висунути кандидатом у президенти Гарріс.

Президентські вибори в США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *