Департамент безпеки Нацбанку очолила людина Шевченка

Департамент безпеки Національного банку очолив Ігор Коновалов, який до цього працював у державному Укргазбанку.

«За результатами відкритого відбору на вакантну посаду директора департаменту безпеки Національного банку з 1 вересня 2020 року призначено Ігоря Коновалова», – повідомляє НБУ.

До сфери компетенції директора департаменту безпеки належить організація та координація заходів щодо:

– запобігання правопорушень, забезпечення кадрової та фінансово-економічної безпеки в Нацбанку;

– охорони об’єктів НБУ, мобілізаційної підготовки та цивільного захисту в Національному банку;

– забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки в Нацбанку, банківській системі країни та для суб’єктів переказу коштів.

Департамент безпеки входить до блоку голови НБУ Кирила Шевченка за вертикаллю підпорядкування.

Коментуючи це призначення, Шевченко наголосив, що надійне функціонування комплексної системи безпеки НБУ є засадою його незалежності в забезпеченні фінансової стабільності економіки України в цілому, нагляду й регулювання фінансових ринків зокрема.

«Враховуючи багаторічний досвід пана Ігоря Коновалова в системі забезпечення комплексної системи безпеки у фінансовій сфері я впевнений, що він зможе осучаснити систему безпеки Національного банку та піднести її на якісно новий рівень», – додав голова НБУ.

Ігор Коновалов має багаторічний досвід роботи в системі забезпечення безпеки, у тому числі на вищому державному рівні, інженерну, військову та юридичну вищі освіти, ступінь кандидата технічних наук та звання генерал-майора.

На нову посаду Ігоря Коновалова переведено з посади керівника з питань банківської безпеки департаменту безпеки НБУ, яку він обіймав з липня 2020 року.

Попередні місця роботи: директор департаменту банківської безпеки державного Укргазбанку (2015 – 2020), заступник начальника управління безпеки Сбербанку (2011 – 2015), заступник голови Державного комітету України з питань контролю за наркотиками (2011), керівник управління архітектури й проектів інформаційної безпеки Райффайзен Банку Аваль (2008-2010), засновник і перший голова Державної служби спеціального зв’язку й захисту інформації України (2006), заступник голови СБУ (2005 та 2007 роки).

Останнім часом у Нацбанку відбуваються серйозні кадрові зміни. Так 31 липня заступник голови НБУ Сергій Холод, який відповідав на цій посаді за платіжні системи та грошовий обіг, звільнився за власним бажанням після зміни голови НБУ.

Замість нього Рада Нацбанку 7 серпня призначила Олексія Шабана, який із лютого 2020 року працює директором департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ.

Крім того з правління НБУ пішов Олег Чурій, якого не перепризначили на наступні 7 років. Замість нього заступником голови Нацбанку став Юрій Гелетій.

Також з 11 серпня за власним бажанням завершила роботу на посаді директора департаменту персоналу НБУ Ольга Прохоренко.

З 21 серпня за власним бажанням звільнився директор департаменту відкритих ринків Нацбанку Сергій Пономаренко.

Також звільнено Романа Борисенка з посади заступника голови НБУ за його власним бажанням з 28 серпня.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *