Державного виконавця Голосіївського РВДВС за отриманий хабар суд помістив під цілодобовий домашній арешт

Державного виконавця Голосіївського райвідділу державної виконавчої служби у місті Києві помістили під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 4 вересня.

На початку 2021 року кияни зі своєю сестрою звернулися до нотаріуса з приводу переоформлення частини квартири, однак нотаріус повідомив, що не може вчинити нотаріальну дію, оскільки Голосіївським районним відділом державної виконавчої служби відкрито виконавче провадження та накладено арешт на майно. Чоловік виявив, що стосовно нього є виконавче провадження через борг перед податковою.

Державний виконавець пояснив, що потрібно сплатити 23 тисячі гривень на користь ГУ ДПС у м. Києві, але водночас начебто висунув прохання про передачу йому 300 доларів хабара за закінчення виконавчого провадження. У подальшому з чоловіком по «Viber» зв’язалась довірена особа держвиконавця і повідомила номер банківської картки, на який треба внести 500 доларів. 2 вересня громадянин перерахував ці кошти в гривневому еквіваленті, після чого держвиконавець дав йому постанову про закриття провадження.

Прокурор просив помістити держвиконавця у слідчий ізолятор із альтернативою застави у близько 70 тис. грн. Але суд зазначив, що тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, якщо більш м’які є неефективними.

У даному випадку суд вирішив, що достатнім буде цілодобовий домашній арешт.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *