Держреєстратором «працювала» особа, якої не існує

Дніпропетровська місцева прокуратура №3 спільно з Управлінням Служби безпеки України в області викрили діяльність державного кадастрового реєстратора, від імені якого здійснювалась незаконна державна реєстрація земельних ділянок загальною вартістю понад 30 млн грн.

Версія слідства: на початку 2019 року службові особи Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, вступивши у попередню змову, на підставі підроблених документів, з використанням раніше викраденого та підробленого паспорта громадянина України, після проведення відповідних перевірок, призначили на посаду державного кадастрового реєстратора відділу в місті Дніпро фактично неіснуючу особу та оформили на неї ключ доступу до Державного земельного кадастру.

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області наголосила: при цьому повноваження по здійсненню державної реєстрації земельних ділянок протиправно передано одному з учасників злочину.

Фіктивному держреєстратору навіть виплачувалась заробітна плата за рахунок бюджетних коштів.

Виявлено 14 фактів проведення вказаними особами незаконної державної реєстрації земельних ділянок комунальної власності загальною площею близько 2,8 га вартістю понад 30 млн грн.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.190, ч.2 ст.364 та ч.1 ст.358 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та використання підроблених документів).

Досудове розслідування триває. Встановлюють усіх причетних до злочину осіб.

У повідомленні пресслужби наголошується: Дніпропетровська місцева прокуратура №3 звертається з проханням до громадян повідомляти про відомі їм факти вчинення протиправних дій від імені державного кадастрового реєстратора відділу у місті Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області Маляренка Ігоря Ігоровича – за адресою: м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, 29, тел.: (056) 756-89-03.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *