Держспецзв’язку представили новий механізм оцінки рівня кібербезпеки

Держспецзв’язку представили новий механізм оцінки рівня кібербезпеки

Держспецзв’язку провела презентацію інструменту оцінки кібербезпеки CSET (Cybersecurity Evaluation Tool) та провела практичне заняття з його використання. Про це йдеться на сайті служби.

Цей інструмент був адаптований та перекладений українською мовою в межах співпраці з Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

У заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я, Київської обласної державної адміністрації, Державної податкової служби, Національного депозитарію та Міністерства розвитку громад і територій України.

Інструмент допоможе державним установам і критичним інфраструктурним операторам самостійно проводити оцінки кібербезпеки, виявляти вразливі місця та покращувати стан ІТ систем і систем автоматизованого управління.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Директор Департаменту кіберзахисту Держспецзв’язку Ігор Мальченюк наголосив на важливості цього інструменту для підвищення рівня кібербезпеки в Україні, особливо в умовах сучасних загроз.

Презентація стала можливою завдяки підтримці Проєкту USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України”. Учасники змогли ознайомитися з роботою інструменту та отримати відповіді на всі запитання.

Додамо, для того щоб підвищити обізнаність населення з цього питання, “Дія.Освіта” спільно з проєктом USAID Кібербезпека запускають інформаційну кампанію з кібергігієни, що покликана навчити українців протистояти кіберзлочинцям.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *