Держстат і податківці опублікують фінзвітність усіх компаній, – постанова Кабміну

Кабінет Міністрів опублікував постанову №407 від 03.03.2021, якою внесені зміни у “Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних”, затверджене постановою Кабміну №835 від 21.10.2015.

Як зауважує Мінцифри, “українцям буде доступно понад 1000 наборів відкритих даних”, причому “кожен громадянин зможе ознайомитися з реальним фінансовим станом усіх компаній та розмірами сплат податків у бюджет України” (цитата).

Згідно з урядовою постановою, Держстат буде публікувати в т.ч. фінансову звітність компаній, що складається та подається відповідно до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”.

Крім цього, Державна податкова служба буде публікувати фінансову звітність (звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), подані як додаток до звітної (звітної нової) податкової звітності за річний податковий (звітний) період відповідно до пункту 46.2 статті 46 Податкового кодексу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *