Десять років ув'язнення в ЄС за "вбивство" природи: боротьба за екологію

Десять років ув’язнення в ЄС за “вбивство” природи: боротьба за екологію

Зміни, що відбуваються на наших очах із кліматом, підтверджують істину, що природа не прощає марнотратного поводження з нею. Отже, ті, хто завдає шкоди їй, шкодить і всьому людству.

З огляду на це, в Євросоюзі посилять покарання за навмисні злочини проти навколишнього середовища, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Так, наприклад, ті, хто вчинив екологічний злочин, можуть бути позбавлені волі на строк до 10 років.

Власне, список екозлочинів у ЄС розширили з 9 до 18 пунктів. Серед них — обіг нелегально видобутої деревини, незаконна утилізація деталей суден та порушення правил використання і утилізації хімічних речовин.

Компаніям-порушникам виписуватимуть штрафи на суму до 40 млн. євро або від 3% до 5% річного обороту.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Порушників можуть ще й зобов’язати відновити пошкоджене довкілля або відшкодувати заподіяну шкоду. У компанії можуть відкликати ліцензію, заборонити їй доступ до державного фінансування або зовсім закрити.

Оновлену директиву про злочини проти довкілля мають намір прийняти навесні наступного року. Потім держава-член Євросоюзу матиме два роки, щоб включити нові норми до національних законодавства.

До речі, за незаконне вирубування лісів в Україні вже передбачено кримінальну відповідальність (ст.246 КК) з максимальним покаранням до 7 років в’язниці. Однак це мало впливає на обсяги лісових масивів, які йдуть «під сокиру» браконьєрів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *