Десятки тисяч словаків вийшли на антиурядові демонстрації

У Братиславі та інших містах Словаччини відбулися антиурядові демонстрації. Десятки тисяч людей вийшли на акцію у зв’язку з нещодавнім убивством журналіста-розслідувача Яна Куціяка.

Акція протесту в Братиславі

Акція протесту в Братиславі

Десятки тисяч словаків увечері в п’ятницю, 9 березня, вийшли на антиурядові демонстрації у Братиславі та інших містах країни. Як повідомляє агенція dpa, демонстранти несли плакати на зразок “Словаччина має стати державою без мафії” та вимагали відставки прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо через можливу причетність його уряду до корупційних схем.

Організатори акції у Братиславі заявили про найбільшу демонстрації у Словаччині з часів “Оксамитової революції” 1989 року.

Демонстранти тримають плакати за відставку прем'єра країни та на підтримку розслідування вбитого журналіста Яна Куціяка

Демонстранти тримають плакати за відставку прем’єра країни та на підтримку розслідування вбитого журналіста Яна Куціяка

Нагадаємо, причиною масових протестів у країні стало нещодавнє вбивство 27-річного журналіста Яна Куціяка, котрий вів гучні антикорупційні журналістські розслідування. Тіла журналіста та його дівчини знайшли в будинку за 50 кілометрів від Братислави. Причиною смерті стали вогнепальні поранення: журналісту куля влучила в груди, його нареченій – у голову. За даними поліції, вони були вбиті між 22 та 25 лютого.

В ЄС вимагають швидкого й усебічного розслідування справи. У Словаччині вбивство журналіста спричинило політичну кризу. Президент країни Андрей Кіска висловив переконання, що після вбивства Яна Куціяка необхідно провести кардинальні зміни в уряді країни. У Братиславі та інших містах Словаччини вже відбувалися демонстрації, під час яких, зокрема, вимагали від керівників поліції та МВС піти у відставку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *