Детективи НАБУ притягнуті до відповідальності за перешкоджання діяльності адвокатів

Національне антикорупційне бюро притягло до дисциплінарної відповідальності двох детективів головного підрозділу НАБУ, яких викрили на перешкоджанні діяльності адвоката.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

До одного з них, який є керівником відділу детективів, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Іншому детективу цього ж відділу оголошено догану.

“Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто працівника управління спеціальних операцій”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні накази директор Нацбюро Артем Ситник підписав 3-6 травня.

У НАБУ розповіли, що події, які стали приводом для притягнення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулись у лютому 2019 року. Після цього бюро провело службове розслідування і дисциплінарна комісія визначила вид покарання.

“Ми проаналізували ситуацію, що склалася, обговорили її з представниками адвокатської спільноти під час засідання Ради громадського контролю. Провели роз’яснювальну роботу з детективами і плануємо в майбутньому співпрацювати в цьому напрямку з адвокатами”, — зазначив Ситник.

Як повідомляла “Асоціація правників України”, конфлікт між працівниками НАБУ та адвокатом компанії VB Partners Денисом Шкаровським трапився 25 січня під час обшуку у свідка в одній з розслідуваних справ.

Тоді у адвоката відібрали телефон, на який він знімав відео проведення обшуку працівниками НАБУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *