ДФС: керівництво “Авант-Банку” довело його до банкрутства

Відповідно до ухвали Дніпровського райсуду м. Києва від 09 жовтня, слідчі ДФС розслідують кримінальне провадження №32017100040000035 за статтями ст. 218-1 Кримінального кодексу («Доведення банку до неплатоспроможності») та 219 («Доведення до банкрутства»).

«В ході досудового розслідування встановлено, що голова та члени правління, наглядової ради ПАТ «Авант-Банк», інші невстановлені особи вчинили доведення банку до неплатоспроможності», – йдеться в ухвалі суду.

Згідно з наведеною інформацією, за попередніми даними, завдана шкода може становити 862 млн грн (ліквідаційна маса банку ще не затверджена).

При цьому, як зазначається, відповідно до заяви ліквідатора «Авант-Банку», «службові особи з іншими невстановленими особами умисно, з корисливих мотивів, довели до банкрутства ТОВ “АМІС Креатив”, ТОВ “Спортком Україна”, ТОВ “Бізнескредитінвест”, ТОВ “Торгівельний єдиний ресурс КС”, ТОВ “Будпромтех-1”, чим завдали матеріальної шкоди ПАТ “Авант-Банк”».

Нагадаємо, НБУ відніс «Авант-Банк» до категорії неплатоспроможних у січні-2016, а в лютому – відправив його на ліквідацію.

За даними Фонду гарантування, на 01.09.2017 вкладникам «Авант-Банку» в межах гарантійної суми були виплачені компенсації на 512,4 млн грн (92,7% запланованих виплат).

За даними НБУ, на 01.01.2016 власником 100% акцій «Авант-Банку» було ТОВ “Стабіл Холдинг”, а бенефіціарами – 11 громадян Сейшельських островів та Белізу.

ЗМІ пов’язували “Авант-Банк”, зокрема, з екс-генпрокурором Віталієм Яремою, однак у банку цю інформацію спростовували.

У 2011-2012 рр. співвласником «Авант-Банку» був нинішній глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко

Фонд гарантування вкладів заявляв про спробу виведення активів з Дельта Банку на користь «Авант-Банку» шляхом операцій із забезпечення вимог на суму 0,5 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *