ДФС вже видано понад 187 тис. кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів

З 7 листопада 2018 року, дня набрання чинності Закону України від 05 жовтня 2017 року «Про електронні довірчі послуги», по 28 грудня 2018 року до ДФС звернулися майже 70 тис. клієнтів, яким сформовано більше 187 тис. кваліфікованих сертифікатів.

Із загальної кількості клієнтів новим сервісом повторного (дистанційного) формування сертифіката за електронним запитом скористалося більше 22 тис. клієнтів. Їм сформовано майже 45 тис. кваліфікованих сертифікатів.  

 Найчастіше для отримання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, як і раніше, звертаються фізичні особи – 35 тис. осіб, що становить майже 58% від загальної кількості клієнтів.

Нагадаємо, що Інформаційно-довідковий департамент ДФС – єдиний в Україні кваліфікований надавач електронних довірчих послуг, який надає електронні довірчі послуги усім без винятку суб’єктам господарювання, органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності та фізичним особам на безоплатній основі.

Для зручності користувачів ДФС запроваджено новий електронний сервіс повторного формування сертифікатів за електронним запитом, скористатися яким можуть клієнти  Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС.

Для початку використання нового сервісу необхідно завантажити та встановити останню версію безкоштовного програмного забезпечення ІІТ Користувач ЦСК-1,  яке розміщено у відповідному розділі веб-сайту АЦСК ІДД ДФС – https://acskidd.gov.ua.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *