Діаспора закликає Канаду виступити проти «Північного потоку – 2»10.09.2020 21:28

Українська діаспора закликає уряд Канади запровадити санкції проти компаній, залучених до будівництва трубопроводу «Північний потік – 2» (Nord Stream 2).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у листі, направленому Конгресом українців Канади прем’єр-міністру Джастіну Трюдо.

«Зважаючи на все більший спротив трубопроводу “Північний потік – 2” та загрози, які завершення його будівництва становитиме для європейської безпеки, Конгрес українців Канади закликає уряд Канади явно висловити свій супротив “Північному потоку – 2” та ухвалити законодавство, що повторюватиме санкції США, запроваджені проти компанії, залучених до побудови трубопроводу», – зазначається у листі.

В організації додали, що Росія «продовжує свої шкідливі дії проти України, Грузії та Білорусі й діє проти опонентів режиму Путіна». «Якщо будівництво буде завершено, трубопровід “Північний потік – 2”, що з’єднає Росію та Німеччину, серйозно дестабілізує енергетичну безпеку європейського континенту та зробить ЄС значно більш залежним від російського газу», – наголосили в Конгресі.

Як повідомлялося, проєкт будівництва «Північний потік – 2» для постачання газу до Європи в обхід України здійснює російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва цього газогону. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *