Директор ДБР прогнозує старт роботи правоохоронного органу у вересні

У вересні в Державному бюро розслідувань буде достатньо працівників для того, щоб розпочати роботу. Про це заявив Директор ДБР Роман Труба, повідомив Урядовий портал.

«Сьогодні в ДБР тривають конкурси на 701 посаду, і до вересня ми сформуємо команду наших працівників. У вересні ми запрацюємо», – сказав Роман Труба під час панельної дискусії.

Він нагадав, що конкурси на посади в ДБР проводять різні конкурсні комісії: зовнішня – на 27 керівних посад та внутрішні – на 674.

«Внутрішні комісії ДБР перевірили більше 13 тисяч пакетів документів. Зараз кандидати складають кваліфікаційний іспит», – додав Роман Труба.

При цьому він звернув увагу, що не оголошено конкурси на 140 керівних посад ДБР та на весь оперативний блок.

«Конкурси на 140 керівних посад згідно з законом про ДБР проводить зовнішня комісія. Вона їх не оголошує, адже ми чекаємо, що Верховна Рада змінить закон та передасть повноваження нам. Закон ухвалено поки у першому читанні. Відповідно, питання зависло у повітрі», – пояснив Директор ДБР.

«Ми розуміємо, що керівний склад ми не оберемо до вересня, і починати роботу будемо без нього», – додав він.

Роман Труба зауважив, що так само потрібно вносити зміни до закону, щоб оголосити конкурс на весь оперативний блок: «Законодавець забув включити посаду оперуповноваженого до загального переліку посад ДБР».

Серед пріоритетних напрямків роботи ДБР Роман Труба виділив службові злочини, вчинені топ-посадовцями; військові злочини та порушення прав людини під час роботи правоохоронних органів та представників судової системи.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *