До 5 років за хабар засудили колишнього працівника державної виконавчої служби

Екс-начальника відділу державної виконавчої служби Очаківського міськрайонного управління юстиції Миколаївської області засудили до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 18 червня.

У 2014 році було відкрито виконавче провадження щодо виконання рішення господарського суду, яким розірвано договір оренди землі. ТОВ «Очаківський цегельний завод» зобовязано повернути Очаківській міській ділянки загальною площею 22 га.

Водночас місцевому начальнику держвиконслужби стало відомо, що трапилася накладка ділянок Очаківської міськради і села Чорноморське і частина їх була розпайована між селянами, а потім 15 га спірної землі опинились у користуванні ФГ «Югагросервіс», яке має там урожай. Чиновник викликав до себе керівника фермерського господарства і повідомив про виконавче провадження щодо приведення ділянок у належний стан і недопущення у подальшому фермерів до цієї землі. Обвинувачений начебто озвучив вимогу, що за 15 тис. грн дасть вказівку не виконувати рішення суду і дозволить зібрати врожай. Далі гроші були передані під контролем правоохоронних органів двома траншами.

В суді чоловік вину не визнав, наголошував, що фермер не був стороною у справі, а гроші він брав як повернення боргу 2012 року, про що є письмова розписка. Але почеркознавча експертиза показала, що підпис на розписці не фермера, а іншої особи.

У підсумку суд вирішив, що вина особи підтверджується документами і показаннями свідків. Зафіксована телефонна розмова, де чиновник обіцяє закрити виконавче провадження, щоб фермер міг далі користуватися землею. В кабінеті обвинуваченого знайшли мічені купюри, на його долонях і в кишені штанів були сліди речовини, якою обробляли гроші.

Суд призначив 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На вирок ще може бути подана апеляція.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *