До березня 2025 року Рада затвердить закон про нагляд за рішеннями ОМС - нардеп

До березня 2025 року Рада затвердить закон про нагляд за рішеннями ОМС – нардеп

Верховна Рада ухвалить у цілому законопроєкт про нагляд за законністю рішень органів місцевого самоврядування (ОМС) не пізніше березня наступного року, вважає голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування комітету Верховної Ради з питань організації державної влади Віталій Безгін (фракція “Слуга народу”).

“Законопроєкт про нагляд за законністю рішень органів місцевого самоврядування №4298 буде ухвалено не пізніше березня 2025 року! І вже відверто не важливо, хоче цього одна конкретна асоціація чи не хоче. Це вже предмет домовленостей між державою Україна та Європейським Союзом. Це вимога Ukraine Facility з чітким дедлайном”, – написав Безгін у середу у фейсбуці. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Він наголосив, що український парламент не форсуватиме події, оскільки зацікавлений проголосувати ту редакцію, яка матиме менше опонентів і яку підтримають партнери.

“Наше завдання в цьому питанні зводиться до двох простих речей: продовжувати отримувати постійну підтримку від партнерів і припинити бути єдиною країною на континенті, яка не має інституційного нагляду за законністю рішень ОМС”, – наголосив народний депутат.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 березня 2021 р. ухвалила в першому читанні законопроєкт №4298 про внесення змін до закону “Про місцеві державні адміністрації” та деяких інших законів щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні.

Як випливає з картки законопроєкту, останній варіант порівняльної таблиці до другого читання з’явився 28 червня 2024 р.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *