Догани Рожковій і Сологубу. Посол ЄС підтримав позицію МВФ і США

Посол Євросоюзу Матті Маасікас заявив, що незалежність Нацбанку і професійне управління регулятором важливі для фінансової стабільності та економічного розвитку України.

Про це він написав у Twitter.

Мааасікас підтримав посольство США в Києві і представництво Міжнародного валютного фонду, які відреагували на догани, які Рада Нацбанку оголосила заступникам голови НБУ Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу за коментарі для ЗМІ.

«Сильний, незалежний і професійно керований Нацбанк має вирішальне значення для фінансової стабільності України, реформи банківського сектору, інвестицій, економічного розвитку на благо громадян України та макрофінансової підтримки з боку ЄС та інших міжнародних партнерів», — заявив Маасікас.

5 жовтня Рада Національного банку оголосила заступникам голови НБУ Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу догани за коментарі для засобів масової інформації та висловила їм недовіру. Голова центробанку Кирило Шевченко, який, за даними ЗМІ, голосував за, пояснив оголошення доган тим, що Рожкова і Сологуб порушили «політику єдиного голосу». За словами голови Нацбанку, це рішення Ради НБУ не означає, що він хоче, щоб Рожкова і Сологуб пішли зі своїх посад. Член Ради НБУ Віталій Шапран заявив, що догани винесені в суто «виховних цілях», і додав, що «в лихих дев’яностих деяких членів правління просто перестріли б у під’їзді власного будинку».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *