Дозвіл нардепам та суддям виїжджати за кордон: адвокат про поділ українців на касти

Дозвіл нардепам та суддям виїжджати за кордон: адвокат про поділ українців на касти

Прийняттям закону № 11460 про дозвіл виїзду за кордон нардепам, суддям та іншим чиновникам, ми просто підтвердимо статус тоталітарної країни, в якій права людини нічого не варті. Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Формальної заборони на виїзд чоловіків з України немає. Що стосується законопроєкту, А що стосується законопроєкту про дозвіл виїзду депутатам, то це вже не перший законопроєкт. Нагадаю, що подібні законопроєкти почали поступати до Рали з січня 2022 року, ще до початку військової агресії. Хтось про щось знав, але не розповідав. А що стосується черговорого законопроєкту про виїзд за кордон нардепів, суддів та чиновників, то не думаю, що в нього є шанси бути прийнятими. Крім того, не існує жодного закону, який би заборонив громадянам України виїжджати за кордон. У разі ж його прийняття, ми просто підтвердимо статус тоталітарної країни, в якій права людини нічого не варті», — каже адвокат Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Телеканал I-UA.tv».

На його думку, українців таким законом просто хочуть поділити на касти. А українці мають обирати до влади фахівців, а не людей, для яких вони є баластом.

«Формально цим законом підтвердять штучну заборону виїзду українських чоловіків за кордон, якої не існує», — резюмує адвокат.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 11460, який дозволить народним депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам, представникам громадських організацій безперешкодно виїжджати за кордон.

Зазначається, що представники цих професій внесені до переліку заброньованих у зв’язку з отриманням фінансових грантів від міжнародних партнерів, експертам з питань нормативних актів та іншим, хто має право на бронювання пропонується дати право безперешкодного виїзду за кордон на час дії бронювання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *