Дрон, який впав у Латвії, мав на борту вибухівку для України

Дрон, який впав у Латвії, мав на борту вибухівку для України

Російський безпілотник, що розбився в Гайгалавській волості Резекненського краю Латвії, був начиненим вибухівкою безпілотником типу Shahed, заявили в Національних збройних силах (НЗС) Латвії.

Як повідомляє латвійське суспільне мовлення LSM, командувач НЗС генерал-лейтенант Леонід Калниньш на пресконференції заявив, що ціллю безпілотника була не Латвія, а Україна. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Калниньш повідомив, що дрон, який упав у Гайгалавській волості Резекненського району, – типу Shahed, які РФ активно застосовує у війні проти України. Наразі зібрано всі речові докази та здійснюється поглиблений аналіз компонентів дрона.

Калниньш зазначив, що після аналізу та моніторингу ситуації було зроблено висновок, що дрон не був націлений конкретно на Латвію.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс на пресконференції заявив, що йдеться про надзвичайну подію, і Латвія вже посилює протиповітряну оборону на східному кордоні, реагуючи на інцидент. Водночас Спрудс підтвердив, що можна вважати, що цей дрон був спрямований проти України.

Міністр неодноразово наголосив, що дискусії про те, чи був цей дрон зловмисно спрямований на Латвію, є вторинними, головне те, що повітряний простір Латвії був порушений дроном країни-агресора, і саме так оцінюється ця ситуація.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Калниньш підтвердив, що це був ударний безпілотник із вибухівкою, яка не вибухнула і яку потім знешкодив на землі підрозділ НЗС. Наразі не відомо, приземлився дрон сам по собі чи впав.

7 вересня Міноборони Латвії повідомило, що в Резекненському краї на сході Латвії розбився російський військовий БПЛА. За даними латвійської армії, безпілотник залетів у повітряний простір країни з Білорусі.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга після цього закликав країни НАТО використовувати ППО проти російських ракет і БПЛА над Україною.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *