Дубілет програв ПриватБанку справу щодо захисту ділової репутації

Верховний Суд відмовив ексголові правління ПриватБанку Олександру Дубілету в задоволенні позову про захист честі та ділової репутації.

«Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду від 27 травня 2020 року повністю задоволено касаційну скаргу ПриватБанку, скасовано рішення судів попередніх інстанцій й відмовлено колишньому голові правління банку Олександру Дубілету в задоволенні позову про захист честі, гідності та ділової репутації», – повідомляє пресслужба держбанку.

ПриватБанк зазначає, що це перша перемога державного банку у Верховному Суді в справах щодо захисту честі, гідності та ділової репутації.

Там нагадують, що екскерівник ПриватБанку з 2017 року намагався визнати недостовірною інформацію, поширену на пресконференції 4 липня 2017 року керівництвом банку.

Тодішній голова банку Олександр Шлапак заявив, що «при видачі кредитів порушувались як нормативні документи Національного банку, так і внутрішні документи самого банку. Всі 36 кредитів були підписані головою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку, у зв’язку з чим банк звернувся до Генеральної прокуратури із заявами про вчинення кримінальних правопорушень».

Йдеться про 36 кредитних договорів, укладених під час так званої «трансформації» корпоративного кредитного портфелю ПриватБанку, проведеної ексвласниками напередодні його націоналізації.

Аналогічний позов був поданий до Печерського суду Києва й ексвласником банку Ігорем Коломойським. Справа за його позовом і досі перебуває на розгляді в суді першої інстанції.

Нагадаємо, Олександр Дубілет очолював ПриватБанк з 1997 по 2016 роки.

Після націоналізації ПриватБанку Дубілет-старший полишив банк і придбав 30% статутного капіталу ТОВ «Фінтех Бенд», яке розвиває онлайн-проєкт Monobank, співзасновником якого є його син Дмитро Дубілет – колишній директор з інформаційних технологій ПриватБанку.

Восени 2017-го подав позови проти ПриватБанку та ЗМІ про захист честі та ділової репутації.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *