Думка Мінекономіки Латвії щодо закриття великих торгових центрів у неділю

Думка Мінекономіки Латвії щодо закриття великих торгових центрів у неділю

Обмеження робочого часу великих роздрібних магазинів у вихідні дні було б неможливим без аргументів, заснованих на даних, заявила в четвер в інтерв’ю програмі TV3 “900 секунд” міністр економіки Ілзе Індріксон.

“Ми безперечно бачимо ризик обмеження конкуренції та обмеження вільної економіки, що є дуже великим ризиком у такий момент, коли економіка сповільнюється і кожна діяльність має цінність”, – сказала Індріксоне, відповідаючи на прохання прокоментувати пропозицію міністра сільського господарства Дідзіса Шмітса закриває великі торгові центри щодо неділі. Міністр вважає, що без обґрунтувань ця ідея нереалізована. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «AS DELFI».

Зазначимо, що раніше Шмітс повідомив про законопроект, що розробляється Мінземлеробства про обмеження часу роботи торгових центрів Такі обмеження діють у Німеччині, Швейцарії та Франції, щоб сприяти розвитку малих торгових точок, громадських харчів та сільських базарчиків. Вперше ця ідея пролунала у лютому.

У свою чергу, в середині квітня Шмітс поінформував, що робота над законопроектом триває і над початковою редакцією документу працює його радниця з юридичних питань.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Водночас, підприємці Асоїцації латвійського сільського туризму повідомляли, що підтримують цю ініціативу.

Представники Латвійської асоціації сільського туризму заявили, що закриття супермаркетів у неділю змусить більшу частину суспільства змінити свої звички, викличе зміни в економіці та вимагатиме альтернатив. У той же час, коли супермаркети закриті в неділю, доходи в кишенях держави та підприємців не повинні змінитись, тому що потреби людей не зменшаться.

Також асоціація висловила впевненість, що при створенні відповідних умов закриття супермаркетів у неділю допоможе відродженню невеликих магазинів у передмісті великих міст, де можна буде придбати продукцію латвійських виробників. Це буде особливо важливим для виробників, продукція яких не доходить до супермаркетів.

Раймонд Окманіс, голова правління SIA Latvijas tirgotāju savienība, керуючого мережею магазинів LaTS, також зазначив агентству LETA, що закриття торгових центрів у святкові дні було б для держави півкроком до виживання дрібних магазинів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *