Два держбанки сплатять до бюджету менше чистого прибутку

Кабінет міністрів 20 травня вніс зміни до постанови про базовий норматив відрахування частки прибутку держпідприємств, що спрямовується на виплату дивідендів за 2019 рік.

Згідно з постановою №381 для АТ «Державний експортно-імпортний банк України» (Укрексімбанк), АТ “Державний ощадний банк України” (Ощадбанк) та АТ «Укрзалізниця» базовий норматив дивідендів знижений до 30%.

Для АТ “Укргідроенерго” норма залишена на рівні 30%. Водночас АТ “Укренерго” викреслено з переліку підприємств з нормою у 30%.

Для всіх господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, норма дивідендів за 2020 рік складає 50% від прибутку.

Виключеннями є державний ПриватБанк, для якого норматив становить 75%, а також «Нафтогаз України» – 95%.

Нагадаємо, 24 квітня уряд затвердив норматив для виплат в бюджет частини прибутку підприємств, де держава має більше 50% акцій. Згідно якому Ощадбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк мали відрахувати до бюджету 50% від прибутку.

Кабмін 20 травня затвердив річний звіт і розподілив чистий прибуток державного ПриватБанку за минулий рік. 75% чистого прибутку в розмірі 24,5 млрд грн направлено на виплату дивідендів до державного бюджету.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *