Економіка Китаю показала рекордне падіння через коронавірус

У першому кварталі 2020 року ВВП Китаю впав на 6,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року через негативний вплив пандемії COVID-19.

Це перше падіння китайської економіки з початку публікації квартальних даних про ВВП Державним статистичним управлінням КНР у 1992 році, повідомляє Reuters.

За даними статистичного відомства Китаю в порівнянні з четвертим кварталом 2019 року ВВП скоротився на 9,8% за перші три місяці року. У попередньому кварталі економіка КНР зросла на 6% в річному вираженні.

Обсяг промвиробництва в КНР в березні знизився на 1,1% в річному вираженні після обвалу на 13,5% в січні-лютому. Виробництво у переробній промисловості в березні впало на 1,8% після падіння на 15,7% у січні-лютому, а темпи скорочення роздрібних продажів в березні сповільнилися до 15,8%.

Аграрний сектор за вказаний період скоротився на 3,2%, промислове виробництво – на 8,4%, сфера послуг – на 5,2%.

Реальний дохід на душу населення в Китаї скоротився в річному вимірі на 3,9% і становив за квартал 8561 юанів (близько $1,2 тис).

Тепер через пандемію китайському уряду необхідно приймати заходи для підтримки економіки в умовах зростаючого безробіття і соціальної нестабільності, намагаючись при цьому втримати під контролем боргове навантаження і фінансові ризики.

Нагадаємо, один із найбільших інвестбанків Goldman Sachs прогнозував падіння економіки Китаю в першому кварталі на 9% на тлі пандемії коронавірусу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *