Екс-слідчий прокуратури, що став адвокатом, використовував, а потім продав речовий доказ

На розгляді Подільського суду Києва перебуває справа за обвинуваченням колишнього слідчого в особливо важливих справах прокуратури Київської області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на  ухвалу суду.

У березні 2017 інспектор митниці начебто за винагороду погодився купити телефон «Apple iPhone 6 24 K Gold Edition» в магазині «Duty Free» в аеропорту «Бориспіль» та передати покупцю без митного оформлення. Інспектор узяв 2200 євро на купівлю мобілки, а для себе розраховував на винагороду у 350 євро. Інспектора затримали на території аеропорту під час вчинення злочину.

Правоохоронці вилучили мобільний телефон «Apple iPhone 6». Він був оглянутий слідчим та переданий на зберігання заступнику начальника другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області. Останній начебто заволодів мобільним телефоном, вставив у нього свою сім-карту і в період з 14.04.20017 по 28.05.2017 року здійснив 4977 сеансів зв’язку.

Далі, за версією слідства, співробітник прокуратури продав мобільний телефон за 500 доларів. А щоб приховати сліди злочину, схилив свідка до написання завідомо неправдивої розписки про отримання ним мобільного телефону, хоча свідок телефон не отримував і не мав права отримувати.

Слідчий прокуратури обвинувачується за ч.2 ст.191 КК України у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Злочин карається позбавленням волі на строк до 5 років.

У 2018 цього чоловіка звільнили з органів прокуратури. Після цього йому було видано свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Особливість «Apple iPhone 6 24 K Gold Edition» в тому, що цей телефон покритий 24-каратним золотом.

У справі за обвинувачення в отриманні хабара інспектором митниці вироку поки що немає.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *