Екс-співробітника ГПУ, Володимир Чепурний визнав хабар , оштрафували

Звинувачений у хабарництві, колишній заступник начальника управління ювенальної юстиції Генпрокуратури Володимир Чепурний, уклав угоду про визнання винуватості.
Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок суду від 25 травня.

В якості покарання суд призначив 17 тис. грн штрафу.

В лютому 2017 знайомий поскаржився Чепурному на неналежне розслідування Дарницьким управлінням поліції ГУНП у м. Києві двох кримінальних проваджень з кваліфікацією «шахрайство», де він з дружиною є потерпілими. Чоловік хотів консультацію щодо законного способу активізації досудового розслідування.

Виявилось, що Чепурний є близьким другом начальника слідчого відділу Дарницького управління поліції. Він дав знайомому телефон поліцейського і сказав подозвонити. У подальшому потерпілі мали зустріч із цим слідчим і той пообіцяв пришвидшити розслідування.

Після зустрічі Чепурний став вимагати для себе $5 тис винагороди за дії в інтересах знайомого. Останній сказав, що таких грошей не має і попросив час подумати, а пізніше просив допомогти з активізацією слідства без передачі хабара.

У травні 2017 Чепурний зменшив свою вимогу до $3 тис,  наголосивши, що тільки після цього вплине на начальника слідчого управління поліції.

Потерпілий звернувся в СБУ з заявою про злочин. 

Передача грошей відбулася в обідню перерву 25 травня поблизу Генпрокуратури, поруч із кінотеатром «Зоряний». Після отримання коштів працівника ГПУ затримали.
У подальшому справу розслідувало Національне антикорупційне бюро.

Чепурний повністю визнав вину і уклав угоду з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Денисом Демківим. Сторони дійшли згоди щодо покарання у вигляді штрафу в сумі 17 тис. грн. 

Володимир Чепурний працював в органах прокуратури з 1999 року, у 2013-2014 рр. – в Державній судовій адміністрації України. У жовтні 2017 він подав до НАЗК е-декларацію перед звільненням.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *