Ексголові ДПС Верланову повідомили про підозру через податки на 2,25 млрд грн

Колишньому голові Державної податкової служби Сергію Верланову повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Йдеться про умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Санкція цієї статті: позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній голова Державної податкової служби України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни. Таким чином, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків», – повідомили в ОГПУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

«На жаль, в Офісі Генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необгрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою «АрселорМіттал». Дізнався про це, як завжди, з новин», – написав Сергій Верланов.

За інформацією ТСН, Верланов покинув Україну вже після першого допиту.

Він вважає, що «Генпрокуратура виконує замовлення політиків».

«Звинувачення щодо мене є абсолютно безпідставними і є черговим зразком юридичного трешу, що я незабаром доведу. Буду захищати себе та ті реформи, заради яких я прийшов на державну службу», – додав він.

Кабінет міністрів під час позачергового засідання в п’ятницю ввечері 24 квітня 2020 року звільнив керівництво податкової та митної служб.

Верланов пояснив звільнення зміною курсу президента Володимира Зеленського.

Міністр фінансів Сергій Марченко домігся звільнення голови Державної митної служби Максима Нефьодова і голови Державної податкової служби Сергія Верланова через «втрату довіри людей».

Вже 7 травня СБУ провела обшук у ексголови ДПС Верланова.

Тоді ж Сергій Верланов подав позов до Окружного адміністративного суду Києва щодо протиправності його звільнення з посади керівника Державної податкової служби.

Служба безпеки України підозрює колишнє керівництво Державної податкової служби у «кришуванні» конвертцентрів і організації механізму з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *