Експерт розповів про наслідки вибухів біля аеродрому "Енгельс"

Експерт розповів про наслідки вибухів біля аеродрому “Енгельс”

Триває війна в Україні, і в районі аеродрому “Енгельс” Саратовської області росії місцеві жителі чули вибухи. Стали відомі можливі наслідки інциденту.

Прокоментував вибухи військовий експерт Павло Нарожний в ефірі Radio NV. “Будь-який удар по аеродрому, якщо він був успішний – це на якийсь час дає досить серйозний відпочинок для всієї України з погляду обстрілів. Найбільш імовірно наразі – немає жодних повідомлень – ціллю можуть бути склади боєприпасів, паливо-мастильні склади. Оскільки літаки можна відносно швидко перекидати. І якщо вони стають ціллю – це зазвичай або борти, які не літають, або які канібалізують, тобто розбирають”, – сказав Нарожний. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Він також прокоментував інформацію про те, що росія укладає автомобільні шини на свої літаки, які розташовані на аеродромах. За словами експерта, таким чином РФ намагається в першу чергу вберегти свої літаки від уламків українських дронів.

Експерт розповів про наслідки вибухів біля аеродрому "Енгельс"

“Тому що в літаках цей боєкомплект, він начинений уламками. І просто влучити в паливний бак, щоб підпалити літак – це зробити доволі складно. А якщо цей БПЛА вибухає поруч з літаком і в нього є велика кількість уламків – це для літака означає рік капітального ремонту. Це треба буде змінювати електроніку, проводку. А якщо ці уламки потраплять у шину – це просто убезпечить літак від уламків”, – додав Нарожний.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Вибухи на “Енгельсі” – що відомо

Напередодні російські ЗМІ повідомили про звуки вибухів у районі аеродрому “Енгельс”. На опублікованих відео також була видна пожежа.

Аеродром “Енгельс” раніше вже ставав ціллю ударів українських БПЛА. Зокрема, в березні 2024 року дрони ГУР масовано атакували російський Енгельс, де розташовано військовий аеродром. Тоді зазначалося, що заплановані цілі було уражено.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *