Експертка розповіла, як зміняться ціна на газ і кількість субсидій для українців

Про те, наскільки зміниться ціна на газ для населення та чи збільшиться кількість людей, які потребуватимуть субсидій, розповіла координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм громадської мережі “Опора” Тетяна Бойко.

“Якщо ми подивимося, наскільки зросла ціна на газ, то вона впала вдвічі фактично з початку 2019 року. Тобто зараз ми маємо тенденцію до зростання, але я думаю, воно буде дуже нескоро і повернеться до рівня 2018 або 2017 року”, – повідомила експертка в ефірі телеканалу “Україна 24”, інформує finance.ua.

Вона також відзначила, чи призведе падіння доходів людей до того, що доведеться збільшувати кількість субсидіантів.

“Кількість субсидіантів може зрости, але це не буде якесь суттєве зростання. І рівень тих, хто сплачує за комуналку, коливатиметься на позначці 95%. Навіть з цих 5% ще 80% можуть платити, якщо з ними б підприємства проводили правильну роботу зі збору платежів. Тому що є люди, яким треба допомогти укласти договір про реструктуризацію заборгованості. Мова іде про сервісний підхід, коли водоканал, Теплокомуненерго, газові компанії будуть вважати споживача клієнтом”, – сказала Бойко.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *