Експертна оцінка частого збиття літаків рф: як обходять системи захисту ворога

Експертна оцінка частого збиття літаків рф: як обходять системи захисту ворога

Сили оборони розбудовують ефективну протидію російським бомбардувальникам на фронті. ЗСУ змогли навчитися обходити новітні російські системи захисту, аби збивати ворожі літаки. Про це голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан сказав в ефірі інформаційного марафону.

“Будують наші Сили оборони якраз таку ефективну протидію російським бомбардувальникам. Я нагадаю, росіяни вважали, що саме бомбардувальники Су-34 і в парі з С-35 можна захистити, і що вони можуть безперешкодно на значній відстані, до 70км, просто закидати наші позиції бомбами”, – сказав Кузан. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Експерт додав, що росіяни просували твердження, що літаки Су-35 можуть конкурувати з західними моделями.

“Як бачимо, наші системи протиповітряної оборони вражають і одні, й інші літаки”, – зауважив він.

Також у нього запитали, чи можуть росіяни щось вигадати, аби захистити подібну техніку від ударів українських сил.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Для прикриття можуть відправляти туди винищувачі і перехоплювачі. Звичайно, у них є потужні радари і є відповідне ракетне озброєння, але станом на зараз нам вдається при мінімальній кількості саме засобів ППО – це пускові (установки) і ракети, і очевидно, що ми здійснюємо такі пуски з землі, – обійти усі новітні технології ворога і уразити їхні бомбардувальники. Дійсно, поки вони не придумали як протидіяти власне таким нашим атакам”, – резюмував Кузан.

Збиття російських літаків

27 лютого впродовж доби Силам оборони України вдалося збити два російські літаки Су-34 на сході.

Командувач Повітряних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук наголосив, що за таких втрат бойової та спеціальної авіації росіяни мали б замислитись, принаймні на якийсь час припинити “авіаційні м’ясні штурми”.

Варто зазначити, що, за офіційними даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ворожа армія втратила 665 одиниць авіації. Зокрема, йдеться про 340 літаків та 325 гелікоптерів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *