Енергорезерви часів СРСР у росії закінчилися, а фінансування для модернізації бракує

Енергорезерви часів СРСР у росії закінчилися, а фінансування для модернізації бракує

Росія вичерпала резерви електроенергетики, які були створені за часів СРСР, а на модернізацію галузі не вистачає грошей. Про це заявив міністр енергетики росії Сергій Цивільов у інтервʼю російському пропагандистському виданню ТАСС.

“Приклад об’єднаної енергетичної системи Сходу вкотре показує, що резерви створеної в СРСР енергетики вичерпані. Основна причина – недофінансування модернізації обладнання та підтримання його в нормативному стані”, – сказав Цивільов. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛIГАБiзнесIнформ».

За його словами, енергосистема Далекого Сходу росії входить в осінньо-зимовий період без необхідного резерву генерувальних потужностей, зокрема через перенесення капремонту низки теплоелектростанцій.

Обсяг енергоспоживання на Далекому Сході становить 69 млрд кВт-год на рік, а до кінця десятиліття зросте до 96 млрд кВт-год. За підсумками 2023 року споживання електроенергії зросло на Далекому Сході на 3,5%, а загалом по росії – на 1,4%.

Згідно з проєктом генеральної схеми розвитку російської енергетики до 2042 року Москва також може зіткнутися з дефіцитом електроенергії. До 2030 року столиці росії загрожує нестача 1,6 ГВт потужності, а до 2042 року – 4,2 ГВт.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Така ситуація склалася, зокрема, через санкції, які ускладнюють обслуговування російських станцій на іноземних газових турбінах.

Україна скоротила імпорт електроенергії у липні після трьох місяців рекордних постачань.
1 серпня 2024 року в Укренерго заявили, що споживання електроенергії в Україні стабілізувалося на одному рівні.
2 серпня стало відомо, що Національний банк погіршив прогноз спровокованого росією дефіциту електроенергії на наступні два з половиною роки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *