Евакуація затопленого Херсона: фотографії людей і тварин

Евакуація затопленого Херсона: фотографії людей і тварин

У Херсоні та інших затоплених населених пунктах області триває евакуація. Рятувальники витягують із водяних пасток людей та тварин.

6 червня підірвали дамбу Каховського водосховища, після чого вода хлинула вниз за течією. Наразі затоплені десятки міст та сіл на підконтрольному Україні правому березі Дніпра, а також на лівому березі, який перебуває під окупацією росії. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BBC».

Евакуація затопленого Херсона: фотографії людей і тварин Евакуація затопленого Херсона: фотографії людей і тварин

Влада України вказує, що вже врятували від великої води майже дві тисячі людей. Україна вказує, що росія ще давно замінувала дамбу Каховської ГЕС та підірвала її у ніч на 6 червня. Натомість росіяни ще вдосвіта заперечували катастрофу, хоча саме вони контролюють дамбу. Проте за кілька годин вони звинуватили у руйнуванні Україну, яка нібито обстріляла ГЕС ракетами “Вільха”.

Експерти ще раніше вказували, що греблі на Дніпрі будувалися у радянські часи з розрахунком на масовані ракетні удари, а тому Україна не могла зруйнувати дамбу кількома ракетами.

Евакуація затопленого Херсона: фотографії людей і тварин Евакуація затопленого Херсона: фотографії людей і тварин

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

А зафіксовані на відео пошкодження вказують, що підрив здійснили, заклавши велику кількість потужної вибухівки зсередини споруд станції, зокрема в машинному залі.

За попередніми даними, всього підтоплені 20 населених пунктів та 2 612 будинків на правому березі Дніпра. У самому Херсоні найбільше постраждав район Корабел, який прилягає до річки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *