ФДМУ: на підготовку ОПЗ до приватизації може піти півроку

Максимальний термін підготовки радником Одеського припортового заводу до продажу становитиме 6 місяців з дати набрання чинності договору про надання послуг, в.о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров.

За його словами, Фонд держмайна до кінця липня планує відібрати радників для наступних об`єктів великої приватизації: “Одеський припортовий завод”, “Президент-Готель”, “Об`єднана гірничо-хімічна компанія”, “Індар”, “Вугільна компанія “Краснолиманська” і “Завод “Електроважмаш”.

“Конкурси будуть проходити у Фонді держмайна в два етапи по кожному об`єкту з 26 по 31 липня. Максимальний термін підготовки радником ВАТ “Одеський припортовий завод” до продажу становить 6 місяців з дати набрання чинності договору про надання послуг радника, а всіх інших об`єктів – 4 місяці”, – написав він.

До основних завдань радників належить проведення аналізу економічних, технічних і фінансових показників діяльності підприємства, приведення основних показників бухгалтерської звітності підприємства у відповідність з міжнародними стандартами бухгалтерського обліку, визначення стартової ціни, підготовка інформаційного пакета щодо об`єкта приватизації, пошук потенційних інвесторів, здійснення перевірки об`єкта (Due Diligence), а також проведення аудиту (фінансовий, екологічний та інші).

Крім того, радники повинні будуть розробити комплексні заходи антикризового управління проблемними боргами об`єкта і провести SWOT-аналіз об`єктів, включаючи оцінку конкурентних позицій об`єкта в Україні та на міжнародних ринках.

Також їх завданням стане підготовка фінансової моделі і визначення інвестиційної привабливості підприємств, пошук можливих шляхів її підвищення, шляхів реструктуризації кредиторської заборгованості, рекомендацій щодо встановлення основних цін і тарифів на продукцію та послуги, маркетингової політики, інших заходів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *